DORDRECHT – Sinterklaas brengt ook dit jaar een bezoek aan Dubbeldam. Zaterdag 19 november is er een lichtjesoptocht, maar eerst kunnen kinderen een kleurplaat halen om de goedheiligman in stijl mee te ontvangen. (Archieffoto: Dubbeldamse Oranjevereniging)

Sinterklaas maakt samen met zijn Pieten op zaterdag 19 november een tocht door Dubbeldam. Hij wordt daarbij begeleid door verschillende boeren uit Dubbeldam. Met hun verlichte tractoren vormen ze een lange feestelijke optocht.

Lichtjestocht

De lichtjestocht begint om 17.30 uur op de Provincialeweg (bij De Hoven) eindigt rond 19.00 uur bij De Wijnstok aan de Dubbelsteynlaan West 70. Op het kerkplein is muziek en kinderen kunnen naar de sint zwaaien met vlaggetjes en lichtjes. Uiteraard zijn er lekkere pepernoten te snoepen. Ook vindt op het plein de prijsuitreiking plaats van de kleurwedstrijd. Er zijn drie cadeaubonnen voor de drie mooiste kleurplaten.

Eerst kleuren

Kinderen van de Dubbeldamse basisscholen kregen al een kleurplaat, maar natuurlijk mogen alle kinderen meedoen met de kleurwedstrijd. Wie een kleurplaat wil hebben, kan er gratis een ophalen bij bloemisterij ’t Kroontje op het Damplein 9 in Dubbeldam. Klaar met kleuren? Dan kan de kleurplaat tot uiterlijk 17 november worden ingeleverd bij ’t Kroontje. Hulppieten zorgen dat alle kleurplaten bij Sinterklaas worden bezorgd.

Wie de route wil zien die Sinterklaas met de tractoren door Dubbeldam maakt kan kijken op www.oranjeverenigingdubbeldam.nl of op Facebookpagina Dubbeldamse Oranje Vereniging.