Cultuur

reageer als eerstdo 17 aug 2017

Eerste Dordtse Cultuurnacht

DORDRECHT – Aan de vooravond van de Open Monumentendagen vindt dit jaar op vrijdag 8 september voor het eerst de Dordtse Cultuurnacht plaats. Van 22.00 tot 01.00 uur openen diverse culturele instellingen gratis hun deuren voor bezoekers.

De volgende culturele instellingen hebben tijdens de Dordtse Cultuurnacht een speciaal programma: Dordrechts Museum, Nationaal Onderwijsmuseum, de Bibliotheek AanZet, Bibelot, ToBe, Popcentrale, Muziektheater Hollands Diep en Schouwburg Kunstmin.

De Dordtse Cultuurnacht wordt een avond en nacht met uiteenlopende activiteiten en spannend programma. Een greep uit het al bekende programma: in het Dordrechts Museum kunnen bezoekers genieten van een kunstzinnige modeshow georganiseerd door de jongeren van TakepART. In het Nationaal Onderwijsmuseum zijn er workshops handwerken en naaitechnieken bij tentoonstelling Van het Naadje en de Kous. Praatjes bij een object uit de collectie en zorgt een dj voor een feestelijke sfeer in De Holland. In het Energiehuis verzorgen ToBe, Bibelot, Kunstmin en de Popcentrale een gezamenlijke programmering op de begane grond. Bezoekers kunnen hier meereizen met een muzikale en theatrale roadtrip. Er zijn optredens van onder anderen Elfie Tromp, Jerry Hormone, PollyAnna, Olivia Ultra’s Kusjesmachine en Elvis is in the building. Ook voert Muziektheater Hollands Diep delen van het theaterstuk Julia & Romeo op. In Schouwburg Kunstmin wordt het vakantiegevoel verlengd met een komisch optreden van Jan Rot en Marjolein Meijers, met hun toneelstuk Vakantiealbum.

Het programma wordt deze maand nog verder uitgebreid en is te vinden op www.dordtsecultuurnacht.nl.

Geef een reactie