DORDRECHT – Creatieve broedplaats en podium DOOR en poppodium Bibelot gaan samenwerken op het gebied van de programmering van bands. Het concert van Nachtschade op 21 oktober in DOOR is het begin van een reeks.

“Het is tof dat we samen talentvolle kleinere bands aan het Dordtse publiek kunnen presenteren”, zegt programmeur Sander Brugman van DOOR. “Bandjes die nét te klein zijn voor de Power Stage in Bibelot programmeren we in DOOR. Tegelijkertijd kunnen we bandjes die al harder doorgegroeid zijn een plek bieden in Bibelot.” Ofra Beenen, programmeur van Bibelot: “We zijn veel flexibeler samen dan alleen en kunnen op die manier de Dordtse popcultuur nog beter op de kaart zetten. Ik vind het ook belangrijk om buiten de muren van het Energiehuis te programmeren en de zichtbaarheid van Bibelot te vergroten. Daar draagt deze samenwerking aan bij.”

Nachtschade

Nachtschade brengt al een paar jaar de poppetjes aan het dansen, met hun curieuze cocktail van rock ‘n’ roll, funk, vaudeville en politiek engagement. Het vierkoppige collectief bleek een hit op festivals, van Down The Rabbit Hole tot De Parade. Support-act is deze avond de Rotterdamse Mitch Rivers. De deuren van DOOR gaan om 20.30 uur open, het concert start om 21.00 uur. De toegang is gratis of ‘pay what you want’.

 

Op de foto: Programmeurs Ofra Beenen (Bibelot) en Sander Brugman (DOOR).