Cultuur

reageer als eerstza 17 jun 2017

‘Exodus’ in de Grote Kerk

DORDRECHT – In de Grote Kerk wordt zaterdag 17 juni het koorwerk ‘Exodus’ uitgevoerd. Het betreft een muzikale vertolking van de uittocht van het volk Israel uit Egypte, zoals beschreven in het Bijbelboek Exodus. Het werk is gecomponeerd door dirigent Lennert Knops en de teksten zijn van Kees den Bok, leraar Nederlands. Teksten en toelichting zijn in het programmaboekje vermeld.

De uitvoering is in handen van gemengd koor Vox Humana, mannenkoor Tehillim en het Korendijks Mannenkoor, met als tenorsolist Floris Ouwehand. Begeleiding
is er door diverse instrumentalisten: Maria Knops (harp), Corrie Wielink (viool), Martha van Gent (fluit), Jolanda den Houter (hobo), Maurice van Dijk (trompet), Arjan Wouters (piano) en Jan Peter Teeuw (orgel). In het muziekstuk is ook samenzang van bekende psalmen opgenomen. Opening en meditatie worden verzorgd door ds. H. Hofman uit Kalamazoo (Verenigde Staten), voorheen predikant in de Julianakerk in Dordrecht.

De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon (tot en met 18 jaar gratis). De collecte is bestemd voor de stichting ‘Draagt Elkanders Lasten’. De zangavond begint om 19.30 uur, deuren open om 19.00 uur.

Geef een reactie