Cultuur

reageer als eerstvr 24 mei 2019

Festival De Uitdaging ontknoping van Ode aan de Synode

DORDRECHT – Energiehuispartners Bibelot, ToBe Cultuurcentrum en Popcentrale organiseren vrijdag 24 mei een knallende afsluiter van ‘Ode aan de Synode’ in de vorm van het gratis toegankelijke indoorfestival De Uitdaging. Dat bestaat uit een unieke combinatie van muziek, theater, talentontwikkeling, dans en spoken-word. Hoogtepunt van de avond is een optreden van rapper Winne.

Tijdens De Uitdaging vormen de drie thema’s van 400 jaar Synode van Dordrecht de rode draad: taal, identiteit en gastvrijheid. Het publiek wordt in iedere zaal verrast door nieuw talent en bijzondere samenwerkingen. Hoogtepunt van het festival is een optreden van Winne in de Main Stage van het Energiehuis. Na de release van zijn debuutalbum en de succesvolle samenwerking met Jiggy Djé, Sticks en Dr. Moon is de rapper terug met het nieuwe album ‘Oprecht Door Zee’.

Onverwacht

De Uitdaging is het resultaat van diverse lang- en kortlopende projecten. Zo daagt het project Next Generation Speaks jonge spoken-word artiesten uit om hun stem te ontwikkelen. Het resultaat wordt onder leiding van Elten Kiene gedeeld. ToBe-dansers gingen de uitdaging aan om binnen vijf lessen een pop-up dancechoreografie samen te stellen. Ook fans van klassieke instrumenten kunnen hun hart ophalen. Jonge ‘strijkers’ van het Stiratura Kwartet betreden niet alleen het podium, maar spelen ook op onverwachte plekken.

Band- en theaterestafette

Geïnspireerd door de RTL4-hitserie ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw’ combineert het Popcentrale project Jouw Band Mijn Band diverse muzikanten die nooit eerder samen muziek maakten. Theatergroepen van ToBe en Insula College zoeken een antwoord op de vraag: ‘Heeft de mens een vrije wil?’. Tijdens De Uitdaging ontknoopt dit zich in een wervelende band- en theater-estafette.

Gratis
De Uitdaging is gratis toegankelijk. Het festival vindt plaats in het Energiehuis in de zalen Main Stage, Power Stage en café Brandstof. Meer informatie op www.bibelot.net, www.popcentrale.nl en www.tobe.nl.

Geef een antwoord