Cultuur

reageer als eerstwo 26 jul 2017

Film in de Tuin

DORDRECHT – Zwoele zomeravonden, toonaangevende films, vooraf heerlijk dineren of aan een cocktail nippen. Deze zomer kan je weer vorstelijk genieten van toonaangevende films onder de majestueuze platanen in de tuin van het Dordrechts Museum. Het jaarlijks terugkerende event Film in de Tuin start op vrijdag 28 juli met de film Hell or High Water. (Foto: Still uit de film) Nieuw dit jaar: bij slecht weer wordt het programma verplaatst naar The Movies. Dus het gaat altijd door!

In Hell or High Water dreigen de broers Tanner en Toby hun ranch te verliezen vanwege een hypotheekschuld. Ze beginnen daarom aan een amateuristische reeks overvallen op filialen van diezelfde lokale bank. De zaak komt op het bureau terecht van de bijna gepensioneerde Texas Ranger Marcus (Jeff Bridges). Samen met zijn partner en vertrouwend op zijn ervaring wordt de achtervolging ingezet. Met een mooie soundtrack in Americana-stijl door Nick Cave. Hell or High Water staat in de Top 10 van 2016-2017. De film ontving bijna alleen vijf sterren recensies en vier Oscarnominaties.

Strandstoel

Toegang tot de buitenfilm is 7,50 euro. De tuin is vanaf 20.30 uur toegankelijk; de film start om 22.00 uur. Combinatie ticket film met dagschotel kost 17,50 euro (met vroegboekkorting 15,50 euro als je een week van tevoren reserveert). Reserveren kan via www.art-dining.nl of www.themoviesdordrecht.nl. Neem voor de film een eigen stoel of kleedje mee. Voor het ultieme relaxen zijn er ook dit jaar strandstoelen te huur voor 3 euro per stuk. Het aantal is beperkt.

De vierde editie van Film in de Tuin is een coproductie van The Movies Dordrecht, museumrestaurant Art & Dining en het Dordrechts Museum. De prachtige tuin ligt aan de Museumstraat 40 in Dordrecht. Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. Op het filmprogramma staat:  28/7:     Hell or High Water  4/8:       Sing Street  11/8:     Tulip Fever (voorpremière!)  18/8:     The Beguiled (voorpremière!)  Meer info via www.themoviesdordrecht.nl en www.dordrechtsmuseum.nl.

 

 

Geef een reactie