Cultuur

reageer als eerstdo 4 apr 2019

Glaskunstenaar Bert Sterk exposeert voor het eerst in eigen stad

DORDRECHT – Bij Unlimited Art Gallery in de Vleeshouwersstraat 42, de galerie van de van oorsprong Ethiopische Suzan Zewdu, is tot en met 26 april een bijzondere expositie te zien van de Dordtse glaskunstenaar Bert Sterk. Het is voor het eerst dat hij met zijn glaskunst exposeert in eigen stad.

Bert Sterk (1954) heeft aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen een opleiding glaskunst afgerond, waar hij alle facetten van de glaskunst ontdekte. Aansluitend heeft hij diverse functies vervuld op de glasfabriek in Leerdam en is zich daarna gaan specialiseren in het glas gieten in mallen en zandvormen. De mens en het leven staan centraal in zijn thema’s en de onderwerpen van zijn glasobjecten zijn vaak afgeleid van de beleving van dat moment. Ze hebben meerdere lagen en combinaties met materialen die de tand des tijd hebben doorstaan. Door deze combinatie weet hij unieke glaskunst te creëren.

Unlimited Art Gallery is geopend van donderdag tot en met zaterdag en iedere zondag van de maand (dus ook deze zondag) van 13.00 tot 17.30 uur. De entree is gratis.

 

Geef een reactie