Cultuur

reageer als eerstwo 26 okt 2016

Griezelen in Stadspolders

DORDRECHT – Een daverend succes. Het kan niet anders gezegd worden. De Halloweenoptocht van winkelcentrum Bieshof werd vorig jaar door een kleine duizend kinderen bezocht! Een tiende editie mag daarom niet uitblijven. Zaterdag 29 oktober is het zover. Op verzoek van de ouders zijn er dit jaar twee routes: één voor de kleintjes en één voor de grotere kinderen. De organisatie benadrukt dat horrorclowns niet welkom zijn.

Ieder jaar komen de deelnemers steeds griezeliger en beter verkleed naar de Halloweenoptocht. Het feest is met de jaren steeds populairder geworden. Kwamen er op de eerste editie zo’n zeventig mensen af, vorig jaar waren er (kinderen en ouders) meer dan duizend mensen die meeliepen in de lampionnenoptocht. Want dat is het Halloweenfeest ook, een gezellige lampionnenoptocht. Dit jaar zijn er bewust twee routes opgesteld.

Voor de kleintjes
‘De poorten’ van het winkelcentrum gaan om 18.45 uur open. Startpunt is achter Verhage, bij Vos & Van der Leer. De optocht van de jonge kindjes (tot ongeveer 6 jaar) start om 19.00 uur en kent een kortere route en heeft bijna geen ‘schrikeffecten’. Er wordt richting ’t Vissertje gewandeld. Bij het ‘heksenhuisje’ krijgen de kinderen een snoepje van het winkelcentrum, vervolgens vervolgt de stoet zijn weg naar beneden om bij de oliebollenkraam een spokenbol te happen. De gehele route wordt over de stoep gewandeld. Maar er zijn ook verkeersregelaars aanwezig. In het eerste deel van de route worden de kinderen vergezeld door T-Rex, die begin deze maand op het winkelcentrum te gast was.

Griezeltuin
De optocht voor de grotere kinderen (het is de verantwoordelijkheid van de ouders om te beslissen met welke route hun kind meeloopt) start om 19.05 uur. Zij bezoeken ook het heksenhuisje en de sfeervol verlichte oliebollenkraam. Daarnaast gaat deze route langs speeltuin Stadspolders, die veranderd is in een ware griezeltuin. Vrijwilligers hebben zich verkleed en hebben de nodige schrikeffecten in petto. Deze route is dus niet geschikt voor de kleinere kindjes. Het laatste deel van deze optocht loopt de T-Rex mee. Iedereen is van harte welkom!

Geef een reactie