Cultuur

reageer als eerstdo 14 nov 2019

Han Bennink & Icp Orchestra

DORDRECHT – Niemand minder dan drummer Han Bennink (1942) speelt zaterdag 16 november met het ICP Orchestra (Foto: Pieter Boersma) in Muziekpodium DJS. November is de maand van de drummer in het Jazzpodium aan de Grotekerksbuurt 1. Een aantal grootheden uit de Nederlandse jazzwereld komt spelen. Daar mag Han niet bij ontbreken.

Het ICP Orchestra is uniek in de wereld, een kruising tussen bigband en kamerorkest, waarin blazers en strijkers op het scherp van de snede improviseren. Aanjager van het stel is drummer Han Bennink, bekend om zijn extraverte manier van spelen. Hij richtte ICP (Instant Composers Pool) op samen met pianist Misha Mengelberg (1935-2017), wiens composities de basis vormen voor het repertoire. Hierin komen jazz en swing samen met Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

‘ICP have always made their own rules, and hearing them followed, broken and reinvented in real time remains one of contemporary music’s enduring delights’ (The Guardian). Het concert begint om 22.00 uur. De toegang is 10 euro; jongeren tot 25 jaar betalen slechts 5 euro.

 

Geef een reactie