Cultuur

reageer als eerstza 17 jun 2017

Holzstocksückerklutzbonbon in de Poort van Dordt

DORDRECHT – Dordtenaren Paul Werkhoven en Esther Donkervoort speelden tijdens hun eerste ontmoeting op een feestje spontaan een liedje. Aangemoedigd door publiek zijn zij nadien niet meer gestopt met samen muziek maken. Inmiddels heeft het duo met de bijzondere naam Holzstocksückerklutzbonbon al op podia in binnen- en buitenland gestaan. Voor Paul (gitaar en zang) en Esther (zang) staan deze maand drie optredens in New York op het programma, maar eerst verzorgen zij op Vaderdag een concert in de Poort van Dordt.

Holzstocksückerklutzbonbon brengt herwerkingen van punkhits, new-waveklassiekers en popsongs uit heden en verleden. Kracht van Holzstocksückerklutzbonbon ligt in het enthousiasme van de muzikanten en het gegeven dat zij zich ieder optreden aanpassen aan wat de locatie van hen vraagt. “Wij worden regelmatig naast optredens in café’s, voor huiskamerconcerten gevraagd. Wij spelen in op de sfeer, doen bij hoge uitzondering nummertjes op verzoek, maar dan wel op z’n Holzstocksückerklutzbonbon’s! Wat we terug horen is dat ons optreden intiem is en impact heeft op de ontvanger, dat is voor ons een heel mooi compliment.”
In Londen heeft het duo een clip opgenomen. Ook in New York staat dit te gebeuren. Deze wordt in de zomer van 2017 gelanceerd via de website van de band. Uiteraard blijft het duo ook haar eigen stad trouw. Op 18 juni staat Holzstocksückerklutzbonbon geprogrammeerd in De Poort van Dordt. Dit laatste optreden voor hun vertrek naar Amerika staat in het teken van Vaderdag. Bijwonen? Zie www.holzstock.com voor alle informatie. Aanmelden kan via info@holzstock.com.
Het concert begint om 16.00 uur. Kaartje kost 12,50 euro (inclusief friet en mini-hamburger).

Geef een reactie