DORDRECHT – Theatergezelschap Inter Amicos deze maand de klassieker ‘One flew over the cuckoo’s nest’ in haar eigen theater aan de Chr. de Wetstraat 2a in Dordrecht. Schrijver van het stuk is Ken Kesey. De regie is in handen van Carmen Tatzreiter. (Foto: Bea Kolk)

Herrieschopper Randle P. McMurphy komt in een psychiatrische inrichting terecht. Om zijn gevangenisstraf relatief comfortabel uit te kunnen zitten heeft hij zich als geestesziek voorgedaan. In de inrichting krijgt hij te maken met zuster Ratched die zich zeer autoritair opstelt. Ze speelt patiënten tegen elkaar uit en vernedert ze. Daarbij deelt ze lichte straffen uit. Ook past men in de inrichting elektroshocktherapie en lobotomie toe. Met zijn charisma en overtuiging ziet McMurphy kans om zijn zaalgenoten uit hun lethargie te halen. Een losbandig feestje op de afdeling veroorzaakt een psychologische doorbraak bij allen. Ratched komt dan met een aantal regels die uiteindelijk tot een opstand onder de patiënten leiden.

Kaarten en data

Speeldata en tijden: vrijdag 16, zaterdag 17 juni aanvang 20.30 uur, zondag 18 juni aanvang 14.00 uur (matinee), vrijdag 23, zaterdag 24 juni aanvang 20.30 uur. Kaarten kunnen besteld worden via tel. 6138506, via e-mail: leniejaa@kpnmail.nl of de website: www.ia-dordt.nl. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro. Pinnen is in het theater niet mogelijk

 

.