Cultuur

reageer als eerstdi 13 mrt 2018

Italiaanse straatbeelden in het ziekenhuis

ZWIJNDRECHT – De Dordtse fotograaf Alexander Snel exposeert de komende maanden in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. In maart en april eerst in de locatie Zwijndrecht en in mei en juni in Dordwijk. Het gaat om zeven foto’s van Italiaanse straatbeelden op formaat 60 bij 60 centimeter, geschoten met een bijzondere camera: een Rolleiflex camera uit 1958.

Alexander fotografeert nu zo’n tien jaar. “Puur als hobby, maar ik wil het wel graag delen”, vertelt hij. “Ik ben digitaal begonnen, maar een paar jaar geleden ben ik overgestapt op analoog. De foto’s heb ik daarna ingescand en gedigitaliseerd.” Nieuwsgierig? “Bij binnenkomst in het ziekenhuis in Zwijndrecht is het de tweede links.”

Naakt in de Biesbosch

Vorig jaar heeft Alexander een mooie fotoserie gemaakt op het eiland. “In de serie ‘Art nudes in nature’ combineer ik de natuur van de Dordtse Biesbosch met vrouwelijk schoon op een smaakvolle en natuurlijke manier. Eind vorig jaar heb de serie afgerond en heb ik een boek uitgebracht van de serie. Dat boek is verkrijgbaar via mijn website: www.alexandersnel.nl.” Daar is ook een mooie greep uit de portfolio van Alexander te vinden. Overigens werkt hij op het moment weer even noodgedwongen digitaal. “Mijn Rolleiflex is helaas weer stuk…”

Geef een reactie