DORDRECHT – Twee jonge kunstenaars: Sofia Rosa Milošević en Linn Mulder exposeren tijdens het Kunstrondje, op zondag 7 augustus in molen Kyck over den Dyck. Beide kunstenaars staan aan het begin van hun carrière en hopen op mooie opdrachten. De kunstenaars benaderen hun werk vanuit verschillende invalshoeken.

Sofia: “Volgens mij hoor je in kunst geen regels te hebben. Die vrijheid vind ik in veel verschillende media. Zo maak ik films, foto’s, illustraties, zeefdrukken en nog heel veel meer. Ik werk heel erg op gevoel, dat me vertelt dat iets moet ontstaan. En daarin neem ik alle vrijheid.”

Ode aan Ohelzing

Linn: “Ruim een jaar geleden begon ik aan een zoektocht naar warmte in een zeer afstandelijke wereld. Ik merkte hoezeer ik fysiek contact miste in de corona-tijd en vroeg me af of er een andere manier was om mijn liefde te delen. Hieruit ontstond ‘Ode aan de Omhelzing: Vormgegeven Liefde’. De collectie, voornamelijk keramiek, toont een hoopvolle kant van eenzaamheid en verdriet.” Beide kunstenaars maken mooie verfrissende dingen. Kom dus kijken in de molen aan de Noordendijk. De expositie is gratis te bezoeken en het werk van Linn en Sofia is in Kyck over den Dyck te bewonderen op zondag 7 augustus van 12.00 tot 17.00 uur.