Cultuur

reageer als eerstza 13 nov 2021

Jubileumconcert met première Sura Cantate

DORDRECHT – Ter ere van haar honderdjarig bestaan geeft Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) vrijdag 19 november om 20.00 uur een jubileumconcert in de Antoniuskerk in Dordrecht. MOV voert tijdens dit concert hoogtepunten van haar repertoire van de afgelopen tientallen jaren uit, zoals delen van het Requiem van Mozart, de Hohe Messe van Bach en de Messiah van Händel. Maar ook werken van Gjeilo, Mendelssohn, Fauré, Rachmaninov, Brahms, Haydn en Beethoven.

Maar het meest bijzonder is wel de uitvoering van de Sura Cantate. Deze is speciaal voor het koor gecomponeerd door de bekende hedendaagse componist Patrick van Deurzen. De cantate is gebaseerd op de legende van Sint Sura, één van de ‘Dochters van Dordrecht’. Van Sura wordt verteld dat zij de grondlegster is van de Grote Kerk, maar daarvoor als martelares wel heeft moeten lijden. Op 19 november zal de première zijn van dit bijzondere muziekstuk voor koor, orkest en sopraan, dat circa 25 minuten duurt. Merwe’s Oratorium Vereniging wordt tijdens dit concert begeleid door het Ars Musica Orkest. Als sopraansolist treedt op Heleen Koele.

Kaarten voor het concert (voorverkoop 25 euro, aan de zaal 28) zijn te bestellen via www.oratoriumdordrecht.nl/concerten, via [email protected], bij de VVV Dordrecht of bij de koorleden. Voor toegang is een coronapas/QR-code en legitimatiebewijs noodzakelijk.

Geef een antwoord