DORDRECHT – Dit jaar zal het Dordrechts Museum voor het eerst de Galateaprijs organiseren samen met de Galatea Foundation. Eind 2022 werden kunstenaars met een recent migratieverleden opgeroepen zich, via een Open Call, aan te melden voor de Galateaprijs 2023. Het Dordrechts Museum en de Galatea Foundation zijn enorm verheugd met de vele aanmeldingen. Uiteindelijk is er door een jury een selectie gemaakt van acht kunstenaars die kans zullen maken op de Galateaprijs 2023. Van 25 maart tot en met 20 augustus zal het werk van Berkay Tuncay, Marfa Vasilieva, Mohammad Abou Chair, Natalia Olhova, Natalia Grezina, Noor Issa, Tasha Arlova en Vita Buivid te zien zijn in een gezamenlijke tentoonstelling in het Dordrechts Museum.

Hierbij staan het werk en de kunstenaars centraal en kan de bezoeker van het museum kennismaken met het veelzijdige talent. Op 11 juni zal de jury een winnaar bekend maken. Die zal een penning ontvangen en een geldbedrag van 2500 euro ter ondersteuning van diens verdere creatieve ontwikkeling in Nederland. Ook zal er door het publiek een favoriet gekozen worden. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een eervolle vermelding op zaal. Kijk voor meer informatie op www.dordrechtsmuseum.nl/nu-te-zien-en-te-doen/de-galateaprijs /
Op de foto van links naar rechts: 1. Receive, Marfa Vasilieva (Foto, collectie van de kunstenaar) 2. Beeldmerk Galateaprijs 2023. (Beeld: Dordrechts Museum, 2023, Ontwerp Studio Roodenburch) 3. The Distance Is, Vita Buivid, installatie (Foto, collectie van de kunstenaar).