DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 25 mei spelen pianist Hans Okkerse, hoboïst Theo-Hans Kuijvenhoven en violiste Alisa van Dijk in de serie Kapelconcerten van de Dordtse musicus Alisa van Dijk (foto). De musici spelen duo- en triowerken van J.S. Bach, Hendrik en Jurriaan Andriessen, en Robin Holloway. Met dit veelzijdige programma belooft het een mooie muzikale middag te worden. Hans Okkerse zal de achtergrond van de muziek toelichten zodat het publiek nog meer aansluiting heeft met de werken.  

Hans Okkerse is op 8-jarige leeftijd begonnen met orgellessen aan de Toonkunst Muziekschool bij Cor Visser (organist van de Grote Kerk). Aan het Rotterdams Conservatorium heeft hij naast schoolmuziek ook orgel gestudeerd bij André Verwoerd. Later heeft hij piano gestudeerd aan het Hilversums conservatorium bij Frederic Meinders. Hans heeft als muziekdocent in het voortgezet onderwijs gewerkt en daarnaast een lespraktijk gehad voor orgel- en pianolessen. Hij is een paar jaar koordirigent geweest en heeft veel begeleidingswerk gedaan. Sinds 1994 is Hans docent godsdienst in het voortgezet onderwijs. Hans Okkerse is organist van de Wilhelminakerk te Dordrecht.

Theo Hans Kuijvenhoven speelt al vanaf zijn tiende jaar hobo. Tijdens zijn studie farmacie speelde hij als eerste hoboïst in het Nederlands Studenten Kamerorkest. Hij werkt als apotheker, maar is gelukkig regelmatig te horen als gast-hoboïst bij orgelconcerten en cantate-uitvoeringen.

Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Ze treedt ook regelmatig op met Dordtse musici zoals organisten Johan den Hoedt en Hans Okkerse, en met Rotterdamse stadsorganist Adriaan Hoek. Alisa heeft een bloeiende vioollespraktijk in Dordrecht.

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.

De aanvang is 15.30 uur. De deur is open om 15.00 uur. De toegang is 10 euro, kinderen tot en met 15 jaar gratis toegang. Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22. Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat, slechts 100 meter van de kerk.

Voor meer info: www.alisavandijk.nl.