Cultuur

reageer als eerstzo 18 nov 2018

Kijken naar een hoorspel

DORDRECHT – Onder de titel City Sounds lanceert Muziektheater Hollands Diep een nieuwe serie kleine theaterproducties die doordringen tot in de fijnste haarvaatjes van thuisstad Dordrecht. De eerste editie biedt meteen iets heel bijzonders: een live hoorspel, gebaseerd op een verhaal van Kees Buddingh, waar je niet alleen naar luistert, maar ook naar kunt kijken.

Het stuk, met muziek, soundscapes, 2D en 3D beeldende elementen en met de opmerkelijke titel ‘Krijn kan weer pissen’, is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van de Dordtse schrijver en dichter C. Buddingh’. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 24 november tijdens ‘Budding(h’) Poets’ in Schouwburg Kunstmin, een evenement waar onder meer Anna Enquist en Ilja Leonard Pfeiffer hun opwachting maken.

Krijn

In het live hoorspel volgen we schrijver Krijn. Hij werkt aan een nieuw boek en dat brengt de nodige spanning met zich mee. Midden in zijn scheppingsproces moet Krijn zien te dealen met het leven van alledag. Zijn gezinsleden, vrienden en werk dringen zich aan hem op, grijpen hem bij de strot. De stress bouwt zich vooral lichamelijk op, Krijn kan niet meer naar het toilet. Met acht woordkunstenaars en twee foley-artiesten brengt Muziektheater Hollands Diep het verhaal naar het theater. Alsof je in een opnamestudio bent, hakken de vertolkers het verhaal, dat gaat over de afgrond tussen ons gedroomde en ons ware leven, in delen. De teksten, illustraties, klanken en muziek worden los van elkaar gepresenteerd. Pas in de hoofden van het publiek komen alle ingrediënten bijeen en vormt zich de voorstelling.

Met medewerking van

Met deze eerste productie in de serie City Sounds wil Hollands Diep bijdragen aan het literair-culturele leven in en rond Dordrecht en jongere generaties (beter) bekend maken met het werk van hun illustere stadgenoot C. Buddingh’. Woordkunstenaars: Erol Struijk, Merel Meijers, Pieter Kooiman, Marieke van Leeuwen, Dirce-Lene Evora, Jamie Quant, Wessel Klootwijk en Juno. Geluidsmakers (foley artists): Elise ’t Hart en Nils Davidse. Illustraties: Arjanne van Manen. Regie: David Prins.

Kaarten

Schouwburg Kunstmin, zaterdag 24 november 14.00 en 17.00 uur. Kaarten: 7,50 euro, inclusief drankje. Bezoekers van het evenement Budding(h’) Poets krijgen 2,50 euro korting. Ga naar www.muziektheaterhollandsdiep.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

 

Geef een reactie