Cultuur

reageer als eerstvr 6 okt 2017

Kinderboekenweekconcert jeugdorkesten

DORDRECHT – In de aula van basisschool de Sterrekijker in Sterrenburg wordt zaterdag 7 oktober een griezelig goed concert in het kader van de Kinderboekenweek gegeven voor jong en oud.

Op zaterdag 7 oktober is het tien jaar geleden dat het Dordrechts Philharmonisch Orkest begon met een speciaal jeugdconcert (foto). De jeugdleden wilden ook graag een eigen concert in een concertzaal en het idee voor een Kinderboekenweekconcert was geboren.

Hans en Grietje

Bij een tienjarig jubileum hoort een feestelijk programma. Poppentheater Xiewel treedt ’s middags om 15.00 uur op voor de kleinsten. Publiek kan genieten van de sprookjessfeer op het podium, afgewisseld met muziek van de jeugdige muzikanten. Hans en Grietje treden op bij de poppenkast.

Twee concerten, twee orkesten

’s Avonds om 19.00 uur wordt een tweede concert gegeven voor kinderen vanaf 8 jaar: geheimzinnige verhalen van Petertainment. Het mega-orkest van de jeugd van De Bazuin uit Oud-Beijerland en Phil Young en Phil Starterzz uit Dordrecht begeleiden beide concerten en maken het spektakel compleet. Het belooft een griezelig goede voorstelling te worden met 65 muzikanten. De zangers van het Sterrekijkerkoor zetten ook hun beste beentje voor.

Het kinderboekenweekconcert vindt dit jaar plaats in de aula van De Sterrekijker, Eulerlaan 49 in Dordrecht. Kaarten á 5 euro aan de zaal.

Geef een reactie