Cultuur

reageer als eerstdo 10 aug 2017

Kunstschilder Pieter Huijzer aan het werk op Groothoofd

DORDRECHT – Iedere zondag in de maanden juli en augustus vindt op het Groothoofd het zondagse kunstenaarsfestival Kunsthoofd plaats. Er zijn kunstenaars aan het werk, er is volop horeca met gezellige terrassen en er is livemuziek. Onder de kunstenaars is komende zondag ook de inmiddels wel bekende Dordtse kunstschilder Pieter Huijzer te vinden. Hij staat daar met eigen, zeer divers werk. Het omvat olieverfschilderijen, pentekeningen, kunstkaarten en verjaardagskalenders.

Pieter Huijzer, geboren in Haarlem in 1951 en sinds 1982 in Dordrecht woonachtig, schildert sinds 1992 met zowel aquarel- als olieverf. Ook maakt hij al sinds langere tijd pentekeningen. Hij werkt figuratief en probeert vooral de sfeer te benadrukken en de contrasten tussen licht en donker te treffen. Hij schildert veel stadsgezichten, schaatsers, landschappen, dieren en bloemen. Pieter staat al vele jaren op kunstmarkten en werkt zowel vrij als in opdracht. Werk van hem is te vinden op www.atelier104.nl.

Kunsthoofd vindt zondag 13 augustus van 12.00 tot en met 17.30 uur plaats. Per zondag zijn er gemiddeld vijftien kunstenaars aan het werk op het Groothoofd.

 

 

Geef een reactie