Cultuur

reageer als eerstdi 23 apr 2019

Lekker los op latin

DORDRECHT – Latin is hot. je hoort de muziek steeds meer op de Nederlandse radio en mensen leren het kennen als ze op vakantie zijn. Je kunt ook heerlijk dansen op deze muziek; salsa, merengue, bachata, reggaeton; allemaal vormen van latindans. Heel veel vrouwen houden van dansen. Voor velen is het zelfs de enige vorm van lichaamsbeweging die ze écht leuk vinden. Probleem is echter dat hun mannelijke partners vaak niet van dansen houden. Speciaal voor deze vrouwen is er iedere woensdagavond een latin/salsa-workout in de gymzaal aan de Spirea in Zuidhoven. (Foto: Thymen Stolk)

“Een uur lang gaan we volop in beweging”, zegt docent Myriam Hendrickx, in het dagelijks leven directeur bij Rutte & Zn. “Lekker los! Je leert dansen, maar ook aan je conditie en je lijf werken. Maar het heeft nog meer voordelen. Je wordt er vrolijk van en je wordt je meer bewust van een goede houding en je vrouwelijkheid. Alle vrouwen zijn mooi. Het is een kwestie van zelfverzekerd bewegen en de juiste houding. Daar werken we aan in de les. Het gaat eigenlijk vanzelf steeds beter, door het dansen.”

Alleen vrouwen

Myriam leerde het vak in Cuba. Dat merk je aan haar manier van dansen, die duidelijk anders is dan dat je in een sportschool meekrijgt. “Onze lessen zijn alleen voor vrouwen. Je kunt met z’n tweeën komen, maar ook alleen is prima. Het is laagdrempelig. Ook als je totaal geen ritmegevoel denkt te hebben, ben je welkom. Niemand let op je. Het gaat erom dat je beweegt en los komt. Ieder voor zich, maar het is ook heel gezellig samen.”

Iedere woensdag van 20.00 tot 21.00 uur in de gymzaal in Zuidhoven, Spirea 3. Een proefles is gratis. Aanmelden bij Myriam Hendrickx via info@ladynamica.com.

 

 

 

Geef een reactie