Cultuur

reageer als eerstvr 10 nov 2017

Levendige ode aan de saxofoon

DORDRECHT – Hans Dulfer speelt zaterdag 11 november met zijn kwintet Dulfer Jazz in Jazzpodium DJS, dat in het teken staat van de November Saxofoon Maand.

Heeft deze Nederlandse saxofonist nog een introductie nodig? Voor wie onder een steen heeft geleefd de afgelopen decennia: Hans Dulfer leerde zichzelf saxofoon spelen. Vanaf zijn zeventiende is hij professioneel muzikant met Coleman Hawkins als zijn grote voorbeeld. Hij is een van Nederlands bekendste saxofonisten en vader van Candy Dulfer.

Dulfer speelde met onder anderen Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij is beroemd om zijn super energieke liveoptredens. Onlangs vierde Hans zijn 77ste verjaardag nog met een spetterend concert in de Melkweg met vele gasten waaronder onze eigen Dordtse Funky Organizers. Nee, Dulfer denkt nog lang niet over stoppen, sterker nog: hij is een van de meest actieve muzikanten van Nederland.

Jazzpodium DJS is te vinden aan het Grotekerksplein 1. Deur open om 21.30 uur, aanvang om 22.00 uur. De entree bedraagt 12 euro, leden en jongeren tot 25 jaar: 6 euro. Meer informatie via www.jazzpodiumdjs.nl.

 

Geef een reactie