DORDRECHT – De komende maand is er van alles te doen in de Kunstkerk. Rondom de expositie ‘Zoektocht naar Heden en Verleden’ zijn er Meet & Greets met Freek en Hella de Jonge en filmvertoningen van ‘Het Atelier’, de documentaire die Freek over het werk van Hella maakte.

Hella is met haar man Freek de Jonge op de zondagmiddagen 19 en 26 mei in de Kunstkerk aanwezig om vragen te beantwoorden of in gesprek te gaan over de expositie Zoektocht naar Heden of Verleden. Op zondag 2 en 9 juni zijn ze er ook tussen 14.00 en 16.00 uur. De documentaire Het Atelier is nog te zien op vrijdag 24 mei om 16.15 uur en op zondag 26 mei 16.00 uur waarna er een Q&A is met Hella. De film is te zien bij Filmtheater De Witt.

My Dream Machine

Ook presenteert de Kunstkerk Kino de première van ‘My Dream Machine’, een documentaire die de jonge Dordtse Bas Keizer maakte over de technologische hammondorgelspecialist Carlo de Wijs. Daarnaast treedt violist Yossif Ivanov samen met Codarts studenten op tijdens de concertserie Experience Klassiek en zijn er tijdens het festival Cultuur op de Hoek diverse Dordtse koren te bewonderen.