Cultuur

reageer als eerstvr 5 jan 2018

Musicalklassieker My Fair Lady

DORDRECHT – De wereldwijd geliefde musical My Fair Lady met duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en onweerstaanbare musicalklassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’ met Esmée Dekker, Sjoukje Hooymaayer en Chris Tates in de hoofdrollen is vrijdag 5 en zaterdag 6 januari te zien in Schouwburg Kunstmin. (Foto: Roy Beusker)

My Fair Lady vertelt het kleurrijke verhaal over de sjieke professor Higgins (Chris Tates) die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het bloemenmeisje Eliza Doolittle (Esmée Dekker). Higgins sluit de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar platte accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een dame. Er ontstaat onverwacht een intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor.

Gaaikema

Na rollen in de klassiekers De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line heeft Esmée met de rol van Eliza Doolittle nu haar eerste hoofdrol te pakken. Chris Tates zal de rol van Professor Higgins vertolken, Alfred van den Heuvel speelt Kolonel Pickering en Han Oldigs is te zien als Alfred Doolittle. De productie wordt gespeeld in de Nederlandse vertaling van Seth Gaaikema.

Geef een reactie