Cultuur

reageer als eerstzo 12 nov 2017

Muziekfeest voor 87-jarige klarinettist Phil Good

DORDRECHT – In muziekcentrum Benevia vindt op 18 november een muzikale happening plaats voor iedereen die van gezellige orkestmuziek houdt. Van 14.00 tot 17.00 uur spelen vier orkesten gevarieerde muziek. Daarmee wordt de muziekwens van de 87-jarige klarinettist Maarten van der Klei van orkest Phil Good vervuld.

Phil Good, onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, heeft drie bevriende orkesten uit de regio uitgenodigd om met elkaar een ongedwongen en vrij toegankelijk muziekfeest te verzorgen. De vier orkesten, met in totaal 160 muzikanten, zullen om 16.45 uur gezamenlijk afsluiten in een finale met het nummer Longstreet Dixie. De entree is de gehele middag gratis.

Rasechte Phileriaan

Coördinator van Phil Good, Annette van der Reest haakte direct in op de hartenwens van de oudste klarinettist in haar orkest. “Ik vond het een geweldig idee. Maarten hoort bij de rasechte Philerianen-generatie. Gelukkig hebben we er daar nog een paar van in het orkest zitten. Echte oud-gedienden die als kind al bij de Phil kwamen musiceren. En daar zijn we trots op!” Volgens Van der Reest kostte het de Phil weinig of geen moeite om orkesten te vinden die mee wilden doen. “Dat we goede banden met de orkesten onderling hebben blijkt wel uit het feit dat verschillende muzikanten speciaal voor deze gelegenheid in twee orkesten meespelen. Het is dus echt een concert van Phil Good and Friends.”

Programma

Om twee uur opent Maarten van der Klei, samen met speaker en trompettist Ron van Dijk, het concert. De 48 muzikanten van SOHW, Senioren Orkest Hoekse Waard, spelen als eerste  onder leiding van dirigent Bram Fortuin werken van Morricone, De Haan, Rossini en Mc Milan. Dagorkest Barendrecht met dirigent Johan Noothout opent het tweede optreden rond 14.45 uur met het feestelijke muziekstuk Fanfare for a Celebration van Michiels. Verder staat Angels of the Ocean, La Cucina Italiano en Remembrance Hymn op het programma. Zij sluiten af met Stomp for Band van Ivo Kouwenhoven. Jaap de Haan is de dirigent van Egerländerkapel Die Papendörfer Musikanten uit Papendrecht. De Papendörfers zijn rond 15.30 uur aan de beurt met hun programma vol gezellige muziek met onder andere Leben heiBt Lieben, Egerland Heimatland, Musikantenhertz en Wir seh’n uns wieder. Om 16.15 uur klimt dirigent Karel van Dee op de bok voor het optreden van orkest Phil Good. Met The Pink Panther van Edmondson en Condacum van Jan van der Roost openen zij hun sessie. Naast Castle in Spain, Beauty and the Beast en Mexican Trumpets zal dirigent Karel van Dee een solo spelen op cornet in het nummer James. Alle orkesten sluiten rond 16.45 uur gezamenlijk af met het swingende Longstreet Dixie onder leiding van Karel van Dee.

Het muziekcentrum is te vinden aan de Spirea 7 in Dordrecht.

Geef een reactie