Cultuur

reageer als eerstvr 15 sep 2017

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Jong-Holland is in november 1932 opgericht als Tamboers- en Pijperskorps Jong-Holland, onderdeel van de landelijke Christelijke Jonge Mannen Vereniging (CJMV). Door de jaren heen heeft Jong-Holland zich ontwikkeld tot een moderne showband bestaande uit brass, percussion en guard.
Sinds 1936 heeft Jong-Holland ook een zeer enthousiast Juniorenkorps. Inmiddels is er ook een Stage-band en is de muzikale opleiding van de jongste leden ondergebracht in een groep Music Kids.

Jong-Holland is zowel nationaal als internationaal actief. In het binnenland worden optredens verzorgd tijdens taptoes, corso’s en andere evenementen. In het buitenland worden optredens verzorgd tijdens bijvoorbeeld internationale taptoes en/of grote (soms meerdaagse) evenementen. Verder wordt er met veel enthousiasme en succes deelgenomen aan het Nationaal Kampioenschap van DCN (Drum Corps Nederland).
Jong-Holland heeft, mede dankzij de indrukwekkende lijst van optredens, de bijnaam Muzikale Ambassadeurs van Zwijndrecht verworven. Een titel om trots op te zijn.

Meer informatie via de site of de Facebookpagina.

Geef een reactie