DORDRECHT – Voor de tweede keer werd vorig weekend het A Capella Barbershop Ontmoetingsfestival (BOF) in het centrum van Dordrecht georganiseerd door het Dordtse damesbarbershopkoor Vocal Group Route Sixteen. De weergoden waren de zangers en zangeressen zeer gunstig gezind. Het terras van Brasserie De Witt vulde zich met ruim 350 deelnemers van 25 koren en kwartetten. (Foto’s: Eric Ideler)

Route Sixteen opende zelf het festival met een optreden in de tuin van het Dordrechts Museum. Het publiek kon luisteren naar onder andere King and Queens, het rustige Make You Feel My Love, A Million Dreams, And So It Goes van Billy Joel, Feeling Good, en, één van de lievelingsnummers van het koor, Bohemian Rhapsody van Queen. Tot slot zongen zij het nummer Made You Look, met grappig dansje.

De andere koren en kwartetten lieten hun muzikale kunsten horen onder andere in de Trinitatiskapel, de Augustijnenkerk, de Kunstkerk, de Kloostertuin, in Den Witten Haen, de Stadsbibliotheek en in het Hof. Het festival werd ‘s avonds afgesloten met de Show of Champions in de Wilhelminakerk. De winnaars van de Barbershopconventie van 2023 traden hier op. Route Sixteen, vorig jaar winnaar van zilver, stond natuurlijk ook op het podium. Het publiek genoot van prachtige songs, close harmony en bijzondere arrangementen. Een prachtige avond waar de goede akoestiek van de kerk aan meewerkte.

Bij barbershop is het gebruikelijk dat na een optreden of samenzijn de zogenaamde ‘afterglow’ gehouden wordt, het met elkaar nog even doorzingen, wat hier dus ook werd gedaan. Iedereen stond op en zong  ‘Anthem’, wat zorgde voor een prachtig en ontroerend einde van een geweldige dag, aldus de organisatie. ‘Omdat veel bezoekers naar de binnenstad waren gekomen kunnen we spreken van grote muzikale Dordt-promotie van de bovenste plank’.

Dirigent Marlous Luiten tekende samen met vijf leden van Route Sixteen voor de organisatie van dit festival, ondersteund door de onmisbare hulp van veertig vrijwilligers.