Cultuur

reageer als eerstzo 21 nov 2021

Na twee jaar eindelijk weer samen op het podium

DORDRECHT – Als het Dordtse Orpheus Ensemble op 3 december optreedt tijdens Phil’s Muziekfestival in het BeneVia Muziekcentrum is het twee jaar leden dat de circa 35 zangers en zangeressen gezamenlijk op een podium stonden. Het was in die tijd best wel lastig om het groepsgevoel in stand te houden, zegt voorzitter Bernetta Harting. “Maar we hebben ook tegen elkaar gezegd: het gaat ons niet gebeuren dat corona een einde maakt aan een koor met 106 jaar geschiedenis.”

Dirigent/pianist Caecilia Boschman speelde een belangrijke rol in het ‘bij elkaar houden van de boel’. Zo bedacht ze twee virtuele projecten om de banden (en de stemmen) warm te houden. Wie op YouTube zoekt op Orpheus Ensemble komt ze tegen. Het koor, met leden variërend van veertigers tot tachtigers, had prachtige concerten op het programma staan, zegt Harting. Alles moest worden uitgesteld. “Deze week kwam daarnaast het bericht dat voorlopig even niet terecht kunnen in onze vaste repetitieruimte, de theaterzaal van De Merwelanden.” Ook daarvoor werd een alternatief gevonden, want de terugkeer naar het podium zal er komen.

Kerstconcerten

Publiek kan op 3 december een afwisselend ‘breed klassiek’ programma verwachten met Engelstalige klassiekers en van ingetogen Latijnse werken tot levendige Argentijnse Indiana’s. Kaarten zijn voor 10 euro te koop via www.dpho.nl/kaartverkoop. Het koor bereidt zich ook voor op de traditionele kerstconcerten in de Trinitatiskapel op 18 en 19 december en het voorjaarsconcert op 29 mei. Wie enthousiast is geworden na een concert, kan een keer op dinsdagavond een repetitie bijwonen. Nieuwe leden, met name alten en tenoren, zijn van harte welkom.

Info: www.orpheusensemble.nl.

 

Geef een antwoord