DORDRECHT – JazzMin is een nieuw initiatief van Muziekpodium DJS en Kunstmin. Jazzmin is een reeks jazzconcerten in de Kleine Zaal van de Schouwburg. Op de eerste JazzMin-avond, zaterdag 25 maart, delen Artvark Saxophone Quartet en klassiek sopraan Claron McFadden het podium met hun muziekvoorstelling ‘Hear, Hear… Listen!’

McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma. Het vlijmscherpe saxofoonkwartet Artvark omlijst dit muzikaal en nodigt zichzelf en het publiek uit om de wereld vanuit meer perspectieven te beluisteren dan vooral het mannelijke.

Het Artvark Saxophone Quartet is een van de meest verfrissende jazzensembles van Nederland. Het kwartet bestaat uit Bart Wirtz (altsax), Rolf Delfos (alt- en sopraansax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax). Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de ‘soloconcerten’ ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, met wie ze in 2010 de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival.

Tickets zijn verkrijgbaar à 22,50 euro via www.kunstmin.nl.