Cultuur

reageer als eerstdi 13 aug 2019

Nieuwe Tarantino bij The Movies

DORDRECHT – Cinema The Movies is zeer verheugd om de nieuwste film van Quentin Tarantino te kunnen presenteren. Once Upon a Time in Hollywood is zijn negende speelfilm en het zou, naar eigen zeggen, wel eens zijn laatste kunnen zijn. De internationale filmpers stort vijfsterrenrecensies uit over deze filmische rollercoaster ride van meer dan 2,5 uur. De film wordt gerekend tot het beste wat deze iconische filmmaker tot op heden heeft gemaakt.

Rick Dalton IS een verlopen, driftige en alcoholverslaafde TV-acteur die zijn beste tijd gehad heeft. Zijn western-show is gestopt. Leonardo di Caprio zet hem neer met al zijn flair. Cliff Booth, gespeeld door Brad Pitt, is zijn stuntman, chauffeur en beste vriend. Easy going en een onverstoorbare optimist. Samen proberen ze de carrière van Rick weer aan de gang te krijgen. Maar er is nog iets. Rick woont naast Roman Polanski en Sharon Tate, op wie hij een oogje heeft. Margot Robbie brengt dit hippiesymbool weer tot leven. En Cliff raakt verzeild in het circuit van jonge meiden uit ‘de harem’ van Charles Manson. Tarantino mengt en ontvouwt deze verhaallijnen op zijn eigen dynamische en kleurrijke manier. De meester van de popcultuur in film slaagt opnieuw. Hij geeft een visueel prachtig verzorgd tijdsbeeld van het Los Angeles van 1969, maar ook een vlijmscherp en zeer actueel commentaar op het filmwereldje van Hollywood.

Buitenfilm

Ook de Film in de Achtertuin speelt zich deze vrijdagavond (Kloostertuin, 21.30 uur) af in Los Angeles. Maar dan in de jaren 90, het tijdperk van de skatecultuur. Mid90s is een meeslepend coming-of-age verhaal over de 13-jarige Stevie die zijn liefdeloze thuissituatie ontvlucht door zich te verbinden aan een groep skaters. In hun midden leert hij zijn eerste levenslessen.

Info, tijden en online kaartverkoop: www.themoviesdordrecht.nl.

 

Geef een reactie