Cultuur

reageer als eerstdo 1 feb 2018

Op zoek naar je voorouders

DORDRECHT – Het Regionaal Archief Dordrecht start in februari met een reeks nieuwe workshops onder de naam Archief-wijzer. Tijdens deze maandelijkse workshops leer je aan de hand van verschillende thema’s alles over het archief en over zelf archiefonderzoek doen. De eerste editie is op zaterdag 3 februari. Het thema van deze maand is ‘Verborgen Verleden, ontdek je eigen familiegeschiedenis’.

In het tv-programma Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Maar ook minder bekende Nederlanders kunnen met enige moeite meer over hun voorouders te weten komen. Sander van Bladel van het Regionaal Archief Dordrecht geeft tips over hoe je dit het beste aan kan pakken. Hoe begin je, en welke (digitale) bronnen en websites zijn onmisbaar bij het onderzoek? Met voorbeelden uit de praktijk wordt geïllustreerd hoe een schijnbaar eenvoudige speurtocht toch de nodige complicaties kan hebben. De workshop vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats. Met uitzondering van augustus, vanwege de zomervakantie. Elke editie heeft een ander thema. Zo komen later in het jaar ook bedrijfsarchieven aan bod, papierschade, conservering en zoeken in beeldcollecties.

Wie nieuwsgierig is geworden kan zich aanmelden via de website van het archief. Deelnemen is gratis, maar er is per workshop een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meer informatie en aanmelden: www.regionaalarchiefdordrecht.nl/activiteiten.

 

Beeld: Stamboom van Gerrit van Brakel, circa 1850. (Uit de beeldbank van het Regionaal Archief Dordrecht)

Geef een reactie