DORDRECHT – In het laatste weekend van de zomervakantie is het feest bij ToBe. Op zondag 21 augustus heeft het cultuurcentrum een Open Dag in het Energiehuis aan de Noordendijk 148. Iedereen is welkom om van 10.00 tot 14.00 uur de cursussen dans, muziek, theater en kunst & design gratis uit te proberen. Dit is het moment om te kiezen, want twee weken later beginnen de cursussen. (Foto: Peter Verheijen)

In een band spelen, samen een theatervoorstelling of kunstwerk maken, leren dj’en, dansen óf je fantasie de vrije loop laten bij schilderen of edelsmeden. Het kan allemaal, er zijn zelfs cursussen voor de allerkleinste kinderen en hun (groot)ouders. Bekijk het blokkenschema van de Open Dag op tobe.nl/agenda. In Dordrecht zijn er lessen in het Energiehuis en in wijkcentrum Koloriet in Krispijn. In Papendrecht zijn er muzieklessen op de locatie van muziekvereniging Excelsior aan de Rembrandtlaan 206. De Open dag voor beide plaatsen is in Dordrecht in het Energiehuis.

Nieuwe cursussen

Er starten een aantal gloednieuwe cursussen zoals: Modeltekenen (vanaf 14 jaar), Kinderyoga (7-10 jaar), Musical (7-11 jaar) en Acteren (8-12 jaar). Voor jongeren van 12 jaar starten er ook twee dans- en muziekcursussen ter voorbereiding op MBO- en HBO-opleidingen. Met de Cursusvinder op de website is het mogelijk om cursussen te selecteren op leeftijd, interesse, locatie en dag(deel). Alle cursussen beginnen in de week van 5 september.

Tegemoetkoming in het lesgeld

Heb je tegoed op je Dordtpas staan? Dan kun je daarmee je cursus van ToBe betalen. Ook Stichting Leergeld biedt een financiële tegemoetkoming in het cursusgeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar van huishoudens met een beperkt budget. Kijk voor meer info op tobe.nl/tegemoetkoming-lesgeld. Neem voor vragen contact op met de Klantenservice van ToBe via klant@tobe.nl of 078-6133144 (maandag tot en met vrijdag).

Op de foto: Theatertalentgroep Jeugdproductie tijdens de eindpresentaties in het Energiehuis.