Cultuur

reageer als eerstzo 22 okt 2017

Orgel- en vioolconcert in Trinitatiskapel

DORDRECHT – Organist Adriaan Hoek en violiste Alisa van Dijk geven zaterdagmiddag een gratis toegankelijk concert in de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexam. Adriaan won in 2015 vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen en mag zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen. Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Alisa van Dijk is cum laude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus.

Op het programma staan deze middag onder meer werken van J.S. Bach, Jehan Alain en Josef Rheinberger. Het concert vindt plaats in een ongedwongen sfeer, er wordt het nodige toegelicht en na afloop is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. De aanvang is 15.30 uur. Deur open om 15.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop van het concert voor de onkosten. Adres: Vriesestraat 22 in Dordrecht. Voor meer info: www.alisavandijk.nl en www.adriaanhoek.nl.

 

Geef een reactie