Cultuur

reageer als eerstza 17 jun 2017

Orgel Spektakel van Arjan Breukhoven

ZWIJNDRECHT – Arjan Breukhoven geeft op zaterdag 24 juni een orgelconcert op het orgel van de Bethelkerk, aan de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. Het concert heeft het thema ‘Orgel Spektakel’. Vanaf 20.00 uur speelt Breukhoven een verrassend programma. Het publiek kijkt tijdens het concert in ‘de keuken’ van de organist via een groot beeldscherm.

Breukhoven bespeelt in binnen- en buitenland jaarlijks vele orgels en vleugels tijdens concerten. Zo toert hij dit jaar onder meer door de USA, Finland, Rusland en drie keer door Duitsland. Als organist is hij verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs en als dirigent aan drie grote mannenkoren. Ook als componist geniet hij bekendheid. Al vele jaren is hij bijvoorbeeld regelmatig te zien bij het televisieprogramma Nederland Zingt.

Toegankelijk

Concerten van Arjan Breukhoven onderscheiden zich door de interactie met het publiek. Tijdens het concert presenteert hij zijn eigen programma met aankondigingen, anekdotes en wetenswaardigheden achter de composities die hij speelt. Hierdoor worden de concerten toegankelijker voor een groter en jonger publiek. Ook de keuze van de programma’s draagt hier zeker ook aan bij. Zo zal hij tijdens het concert op 24 juni naast de virtuoze Sabeldans van Chatschaturjan ook over internationaal bekende thema’s spelen, improvisaties, literatuur, transcripties. Ronduit spectaculair om het te horen, maar ook om het te zien.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kerk voor 8 euro. Meer informatie: www.arjanbreukhoven.nl.

Geef een reactie