DORDRECHT – De Oscarbeeldjes zijn weer verdeeld. Dit jaar ging verrassend veel naar een Aziatische film: Everything Everywhere All at Once. Het is een originele en knotsgekke mix van drama, actiecomedy, Science Fiction en Fantasy. Het is inmiddels traditie dat The Movies Dordrecht de belangrijke winnende films vertoont in een festivalschema. Op zondag 19 maart zijn dat zes verschillende titels.

De grote winnaar met zeven beeldjes is Everything Everywhere All at Once. Zie hoe de eigenaresse van een wasserij eerst bedolven raakt onder de dagelijkse problemen van een kleurloos bestaan, om daarna ‘the multiverse’ ingeslingerd te worden. Een parallelle wereld waar ze heel andere levens had kunnen leiden. Maar ook het virtuose acteren van Brendan Fraser als obese en sombere docent in The Whale is te bewonderen. Voor het hele gezin wordt de winnende animatiefilm Pinocchio nog een keer op het scherm geprojecteerd. Voor documentaire-liefhebbers staat Navalny in het programma. Dit verbijsterende portret van de man die Vladimir Poetin trotseert en de wrede machinaties van het regime bloot legt.

Duik een (mid)dag onder in de actuele kwaliteitscinema. In het kleine tijdelijke Movies-café zijn drankjes te verkrijgen en is er een kleine kaart met cake, snacks en soep om de dag door te komen. Via een filmquiz, zijn er ook nog vrijkaarten te winnen. De Oscarzondag in The Movies duurt van 12.00 tot 22.30 uur. Check de website: themoviesdordrecht.nl/films/oscarzondag-2023.