Cultuur

reageer als eerstza 15 feb 2020

OscarZondag bij The Movies  

DORDRECHT – The Movies houdt op 16 februari een OscarZondag. De prijzen zijn afgelopen week tijdens het 92e Oscargala uitgereikt en de winnende films zijn tussen 12.00 en 19.30 uur te zien. De grote winnaar was Parasite (beste film, regie, origineel scenario en niet-Engelstalige film). Bij The Movies is deze film zondag niet alleen in de originele versie te zien, maar ook in zwart-wit. Volgens regisseur Bong Joon Ho is de strijd tussen goed en kwaad dan nog duidelijker zichtbaar.

Daarnaast draaien ook de films Joker (beste mannelijke hoofdrol)  en Judy (beste vrouwelijke hoofdrol). Lopende films als 1917 (camera, visual effects en geluid) en Little Woman (beste kostuums) wonnen ook gouden beeldjes en staan in het schema. Once Upon a Time in Hollywood, de succesfilm van Quentin Tarantino, viel in de prijzen (beste mannelijke bijrol en beste production design) en Le Mans ’66 (beste montage en geluidsmontage) met Christian Bale en Matt Damon in de hoofdrollen kreeg twee Oscars. In het café zorgt het dj-duo B&B voor extra sfeer. Er zijn drankjes, cocktails en een kaart met sandwiches, zoete hapjes en soep. Ieder uur is er een prijsvraag en kunnen deelnemers vrijkaarten winnen.

Buiten de Oscar-winnaars draaien er drie nieuwe films. Atlantique uit Senegal is een indrukwekkende mix van een poëtisch liefdesverhaal tussen Ada en Suleyman. Via levensgevaarlijke boottochten proberen zij een toekomst in Europa te zoeken. Papicha uit Tunesië volgt het verhaal van een groep meiden vol talent en ambitie. Maar hun omgeving belemmert hun persoonlijke ontplooiing. Tot slot is Sonic te zien. Hij moet voorkomen dat Dr. Robotnik de aarde zal verwoesten.

Tijden en tickets: www.themoviesdordrecht.nl.

Geef een reactie