Cultuur

reageer als eerstdo 22 mrt 2018

Paasfilms

DORDRECHT – Met nog een week te gaan voor de paasdagen presenteert The Movies Dordrecht verschillende toepasselijke filmpremières. Dit weekend draait Mary Magdalene. Deze jonge vrouw speelde een belangrijke rol in het verhaal over het lijden en de dood van Jezus. Door haar ogen krijgt het lijdensverhaal een nieuwe laag, met een verbinding naar het hedendaagse thema van emancipatie.

 

Voor de kids en (groot)ouders is er Pieter Konijn (NL). Het wereldberoemde boek van Beatrix Potter is fris en vrolijk bewerkt tot een mix van animatie en live-action film. Het ondeugende konijn strijdt met Meneer Verhoef over de moestuin.

Victorie is een film over het levensverhaal van Victor Torres. In de jaren zestig gleed Torres af in kringen van drugs en misdaad, totdat zijn wilskrachtige moeder een ommekeer weet te bewerkstelligen, gesteund door het geloof. Ten slotte is De Matthäus Passion te zien met dirigent Reinbert de Leeuw, Holland Baroque, Nederlands Kamerkoor en solisten. De drie uur durende opvoering van Bach’s meesterwerk in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, wordt onderbroken voor een soepmaaltijd.

Geef een reactie