Cultuur

reageer als eerstvr 19 apr 2019

Passieconcert

DORDRECHT – De Witt Academy geeft op vrijdag 19 april haar jaarlijkse Passieconcert. Ook DWA kan niet om de Dordtse Synode heen en heeft daarom voor haar Passieconcert gekozen voor repertoire uit begin 17e eeuw en uit landen die deelnamen van de Dordtse Synode 1618/19.

Voor DWA is 17e eeuwse muziek niet onbekend. Het koor zingt regelmatig repertoire uit de renaissance en vroeg-barok. Dirigente Yvonne Peters voert deze keer met haar Academy prachtige enkel- en dubbelkorige Passie- en Paasmuziek uit van Sweelinck, Schütz, Scheidt, Thomkins, Morley en Byrd.
De basso continuo groep wordt gevormd door Elly van Munster (theorbe), Anna Lylachegyi (viola da gamba) en Margriet den Hartog (orgel).
Het concert vindt plaats op vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) in de Remonstrantse kerk aan de Cornelis De Wittstraat 28. Aanvang om 20.00 uur. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur.
Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor 20 euro, inclusief koffie of thee. Voorverkoop bij de zangers van De Witt Academy en bij Intree (VVV) Dordrecht voor 18 euro en via www.dewittacademy.com. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Geef een reactie