Cultuur

reageer als eerstdi 13 mrt 2018

Phil eert Rogier van Otterloo

DORDRECHT – Het grootorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest onder leiding van Jan Gerrit Adema brengt op 24 maart een muzikale ode aan Rogier van Otterloo in samenwerking met diens zoon Thijs van Otterloo (foto).

Als geen ander drukte Rogier van Otterloo zijn stempel op de Nederlandse lichte muziek. Hij was zeer succesvol en getalenteerd, zowel als componist, arrangeur en orkestleider van het Metropool Orkest. Met veel muzikaliteit wist hij jazz en klassiek te combineren tot iets heel eigens. Op deze avond klinkt een selectie van zijn werk. Uiteraard filmmuziek; Van Otterloo schreef muziek voor vele films, waaronder Keetje Tippel, Turks Fruit en Soldaat van Oranje. Daarnaast speelt het orkest onder meer ‘On the Move’, van één van Van Otterloo’s solo-lp’s. Naast muziek van vader Rogier wordt ook muziek van zoon Thijs van Otterloo gespeeld. Thijs, die naast professioneel saxofonist en solist op deze avond, ook veelgevraagd componist en arrangeur is, schreef onder meer ‘La Parisienne’ en ‘Miles Away. Om de cirkel compleet te maken, speelt het orkest muziek van Wim van Otterloo, vader van Rogier. Drie generaties componisten op één avond. ‘

Kaartjes à 12,50 euro (kinderen en Vrienden van De Phil: 10 euro) zijn te verkrijgen door een mail te sturen naar gasten@dpho.nl en indien beschikbaar aan de deur. Kaartjes zijn inclusief één consumptie. Het concert vindt plaats in Benevia Muziekcentrum, Spirea 7 in Dordrecht. Aanvang 20.00 uur.

 

Geef een reactie