Cultuur

reageer als eerstdo 4 apr 2019

Phil Good viert tienjarig bestaan met jubileumconcert

DORDRECHT – Phil Good, onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, viert zaterdag 6 april haar tienjarig jubileum tijdens een feestelijk concert in haar eigen Benevia Muziekcentrum. Onder leiding van de nieuwe dirigent Jos den Boer wordt het publiek getrakteerd op een zeer afwisselend programma.

Na de start op 1 april 2009 heeft Phil Good zich ontwikkeld tot een volwaardig harmonieorkest van bijna zeventig muzikanten. Het begon met een klein groepje dat zich op dinsdagavond onder leiding van dirigent Piet de Kievit door de ‘klankstudies voor beginners’ worstelde om de muzikale vaardigheden van de deelnemers te testen en goed samenspel te ontwikkelen. Inmiddels geven zij concerten in binnen- en buitenland en mogen zij zich verheugen in een grote groep vaste toehoorders bij de concerten in hun eigen Benevia Muziekcentrum in de wijk Zuidhoven.

Muzikale herinneringen

De concertlijst van de afgelopen tien jaar is lang. Coördinator Annette van der Reest telt maar liefst 65 concerten in de Drechtsteden, maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Voor het jubileumconcert op 6 april selecteerde het muziekteam van Phil Good, samen met de nieuwe dirigent, de populairste muziek van het afgelopen decennium. “Het moet een feest worden voor onze muzikanten om de muziek weer te spelen en het is een cadeuatje voor ons publiek om er nog een keer naar te luisteren”, zegt Van der Reest. “Het wordt een rondreis door onze muzikale herinneringen van de afgelopen tien jaar.”

Beatles, Strauss en Morricone

Voor het jubileumconcert onder leiding van de nieuwe dirigent Jos den Boer is weer gekozen voor veel aantrekkelijke en gemakkelijk in het gehoor liggende muziek. Op het programma staan onder andere Klezzmer Carnival, The Beatles in Concert, Morricone Moments, Strauss en Co, Vive la France, Espana Cani, Simon en Garfunkel. Ron van Dijk is te beluisteren als solist op de bugel in En Aranjuez Con Tu Amor en hij zal als vanouds het gehele programma presenteren. Entree: 7,50 euro (Vrienden van de Phil: 4,50). Kaarten via gasten@dpho.nl of aan de zaal. Aanvang: 20.00 uur. Het adres: Spirea 7.

Geef een reactie