Cultuur

reageer als eerstwo 9 aug 2017

Vol programma op tweede Boerendag

DORDRECHT – Op het terrein van de Paardenmelkerij aan de Nieuwe Merwedeweg 2 vindt zaterdag 2 september de tweede Boerendag Dordrecht plaats. Bezoekers kunnen er ervaren hoe in vervlogen tijden werd gewerkt, geleefd en gespeeld. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Tijdens de dag zijn er tal van demonstraties en oude ambachten te zien, waarbij het boeren- en buitenleven centraal staat. Op het terrein staan zo’n zestig kramen met informatie gerelateerd aan dit onderwerp en aan natuur en dieren. Er is een papegaaien- en een roofvogelshow en bezoekers kunnen zien hoe vroeger werd geploegd met paarden en de schaapherder met zijn hond de schapen samendreef. Verder zijn een hoefsmid en paardentandarts aanwezig. Een hondenschool verzorgt demonstraties puppyles, flybal, behendigheid en hindernisbaan en er is een programma met onder andere een kür op muziek en carrousel rijden met paarden.

Het terrein is 2 september van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De entree bedraagt, inclusief een consumptie ,5 euro en 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. Voor meer info: www.boerendagdordrecht.nl.

Geef een reactie