DORDRECHT – Op vrijdag 23 juni van 14.00 tot 18.00 uur is het Sterrenburgpark de plek om je talenten te laten zien, te leren rappen of kickboksen of een beautyworkshop te volgen. Voor alle Dordtse jongeren organiseert jongerenwerk R-Newt in samenwerking met Next Up het R-Newt Festival. De toegang is gratis.

Ben je DJ, danser of heb jij een ander talent? Tijdens R-Newt Festival krijg je de kans om er het podium mee te pakken. Daarnaast is het Sterrenburgpark dé plek waar je deze middag terecht kan voor workshops, spellen en veel meer toffe activiteiten. Zo kan je je bezighouden met graffiti, kickboksen, beauty en TikTok.

MDT-project

R-Newt Festival wordt georganiseerd als maatschappelijke diensttijd-project (MDT). Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Tijdens MDT leren jongeren veel over zichzelf en over wat ze leuk vinden en kunnen. Ze krijgen een begeleider en volgen trainingen. In Dordrecht is jongerenwerk R-Newt medeverantwoordelijk voor de MDT, onder de naam Next Up. Avans-studenten en organisatoren Ricardo en Talitha: “Voor ons is het belangrijk dat jongeren onderling verbinden met elkaar, maar ook met het jongerenwerk R-Newt. Daarom hebben wij het R-Newt Festival bedacht voor de jongeren in Dordrecht. Super tof om dit vanuit Next Up en onze school, Avans, te mogen organiseren.”

Volg @next.upstories op Instagram om op de hoogte blijven.