Cultuur

reageer als eerstma 22 apr 2019

Reünie jongerensociëteit Yin

DORDRECHT – Bij Bibelot in het Energiehuis wordt zaterdag 2 november een reünie gehouden voor oud-leden van de voormalige jongerensociëteit Yin. Het is dan een halve eeuw geleden dat Yin begon in 1969 op een zolderverdieping tegenover de Grote Kerk.

Yin stopte in 1977, maar Bibelot bleef bestaan en ging vanuit het Steegoverloot via de Wijnstraat uiteindelijk naar het Energiehuis. Daar vierde de sociëteit van toen eind 2017 als poppodium het vijftigjarig bestaan. De herinnering aan de Yin-tijd is ook gebleven. In 2009 was er een geslaagd feest rond het veertigjarig bestaan.  Daarom is er wederom een reünie-comité gevormd. Gerard van de Weg, Rob Scheelbeek, Anke Weltevrede de Lint, Theun Okkerse, Freek Prins, Rob Kooijman, Hessel Visser en Hans Berrevoets laten weten dat anno 2019 Bibelot de mooiste plek is voor het  herdenken en vieren van vijftig jaar historie. “Yin en Bibelot waren toen bondgenoten en werkten samen in bijvoorbeeld de gemeentelijke Jeugdraad. De sozen van toen spraken ook een eigen doelgroep aan.”

Wie een uitnodiging wil ontvangen voor zaterdag 2 november kan (bij voorkeur) mailen naar hesselvisser@chello.nl of anders via de post: Smidsweg 7A ‘s-Gravendeel of tel. 06-55108715.

 

Geef een reactie