Cultuur

reageer als eerstza 6 jan 2018

Rondleiding Dordts Patriciërshuis

DORDRECHT – Elke zondag verzorgt het Museum aan de Maas een rondleiding door het Patriciërshuis aan de Wolwevershaven 9. Tijdens de rondleiding krijgen de deelnemers het gevoel op visite te zijn bij een patriciërsgezin en zien zij hoe er geleefd werd aan het eind van de 18de eeuw.

Bezoekers kunnen genieten van de stijlkamers, meubelen, schilderijen en gebruiksvoorwerpen uit die tijd. De Maaskamer, met uitzicht op het drukst bevaren rivierenpunt van Europa, wordt gezien als één van de mooiste ronde kamers van Europa. Ook aan de kelder, normaal gesloten voor de bezoekers, wordt aandacht besteed.  Momenteel is in het Patriciërshuis de tentoonstelling De kunst van het genieten. Proeven, snuiven, ruiken in wolken van genot, te zien. In het huis staan onder andere bijzondere tabaksdozen. Een echte bijzonderheid is de pyramid of glass, die het Patriciërshuis onlangs heeft aangekocht. Dit stuk werd als ‘center piece’ tijdens het dessert in het midden van de tafel neergezet. De toren bestaat uit een aantal op elkaar gestapelde tazza’s met daarop kleine glazen van verschillende vorm. Het heldere en glanzende loodglas, de vele kleuren van vruchten en desserts zorgden voor een indrukwekkend effect.

De rondleiding begint om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden kan via: rondleidingph@gmail.com. De prijs van de rondleiding is 2,50; de toegang tot het museum is voor volwassenen 7,50 euro (tot 18 jaar 2,50 en tot 12 jaar 0 euro)

Geef een reactie