Cultuur

reageer als eerstvr 31 mei 2019

Shanty’s op het Admiraalsplein 

DORDRECHT – Op het Admiraalsplein klinken zaterdag 1 juni weer gezellige shanty- en zeemansliederen. Shantykoor De Admiraliteit organiseert voor de twaalfde keer het shantyfestival. Uiteraard neemt gastheer De Admiraliteit plaats op het podium. Daarnaast zijn drie andere koren uitgenodigd om voor muzikale gezelligheid te zorgen. Publiek mag natuurlijk meezingen. Graag zelfs!

Shantykoor De Admiraliteit bestaat alweer zeventien jaar. “We begonnen met zo’n twaalf leden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een koor met 45 leden”, vertellen Anja en Johan Cambach. Johan is dirigent van De Admiraliteit. Thuishaven van het koor is het Waterwiel waar nog steeds eens in de twee weken wordt gerepeteerd. In de zaal van het Waterwiel, waar verschillende activiteiten worden georganiseerd, ligt de oorsprong van De Admiraliteit. Een aantal bezoekers ontdekten daar dat zij een voorliefde voor shanty- en zeemansliederen deelden. “Laten we een shantykoor oprichten, werd er toen geopperd.” Kwamen de leden in eerste instantie uit de buurt, inmiddels komen zij ook uit de regio. Dat geldt ook voor de deelnemende koren, én bezoekers, aan het shantyfestival. Zo zijn dit jaar van de partij: Havenkoor Vissershang uit Hank, Shantykoor Trossen Los uit Rotterdam en Shantykoor de Moordtzangers uit Moordrecht. “Iedereen heeft er veel zin in! Het wordt weer heel gezellig.” Naast verschillende optredens zijn er ook diverse kraampjes (bijvoorbeeld paling roken), bankjes en tafeltjes.

De optredens zijn van ongeveer 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het koor is te vinden op www.shantykoordeadmiraliteit.nl.

Geef een reactie