Cultuur

reageer als eerstma 12 aug 2019

Songbirds 078 Festival biedt podium aan Dordts talent

DORDRECHT – In oktober, november en december reist het nieuwe festival Songbirds 078 drie maanden lang, elk weekend, langs de meest uiteenlopende locaties in Dordrecht. Het doel: bezoekers verrassen met een verzameling talentvolle artiesten uit de Dordtse muziek, kunst- en designwereld.   

Zesentwintig van de meest opvallende, nieuwe of nog te ontdekken plekken in Dordrecht openen de deuren tijdens Songbirds 078 Festival. Elke zaterdag en zondag in oktober, november en december verrast het festival haar bezoekers door ze mee te voeren door de stad naar bijzondere plekjes. Locaties van ondernemers zullen tijdens de weekenden omgetoverd worden tot een pop-up-podium voor muzikale acts. Tevens zijn er gastexposities van jonge talentvolle Dordtse kunstenaars en/of designers. Het festival host tijdens Muziek bij de Buren en Popronde een eigen podium. Crabbehoeve, Stayokay, Feestcafé Bij Berry, Het Magazijn en Brandstof zijn enkele al bekend gemaakt locaties.

Vreemde Vogels

Ondernemers die nog willen aanhaken, kunnen zich melden via info@stichtingvreemdevogels.com. Muzikanten kunnen dat doen via nevyn@stichtingvreemdevogels.com en kunstenaars via agata@stichtingvreemdevogels.com. Songbirds 078 is onderdeel van Stichting Vreemde Vogels. Deze stichting heeft als doel podia te creëren voor muzikanten en kunstenaars in verschillende steden. De stichting doet dit onder andere met de Pica Pica Parade in Rotterdam, Storks Instores in Den Haag en Vlaamse Gaaien Festival in Antwerpen.

 

Geef een reactie