Cultuur

reageer als eerstdi 23 jul 2019

SouthBeats inspireert Dordtse jeugd

DORDRECHT – De bekende Dordtse hiphop producer SouthBeats (Saïd) geeft maandag 29 juli van 19.00 tot 21.00 uur een masterclass beats maken in de Popcentrale. Saïd is bekend van de nummers Hosselen en Paperchase van Boef. Tijdens de masterclass vertelt hij alles over zijn leven als producer en geeft hij uitleg over het maken van vette beats. De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met R-Newt, KISS the Future.

Saïd wil een voorbeeld zijn voor jongeren die beats willen produceren. Hij wil ze les geven in het maken van beats maar ook zijn ervaring met de muziekindustrie delen. Zelf brak Saïd door nadat hij de platenmaatschappij van rapper Boef een aantal tracks had opgestuurd. Eind 2015 kreeg hij via Instagram een privébericht van de rapper zelf. Hij vond de nummers tof en wilde samenwerken. Inmiddels heeft SouthBeats vier keer een gouden plaat gewonnen met rapper Boef. Toch is het maken van beats niet zijn belangrijkste bron van inkomen.

KISS the Future
Het is fantastisch dat Saïd na zijn doorbraak zichzelf via KISS wil inzetten voor jongeren door ze te inspireren en te vertellen welke uitdagingen je tegenkomt als aankomend artiest. KISS the Future is de maatschappelijke diensttijd activiteit van het jongerenwerk R-Newt. Met de maatschappelijke diensttijd bevordert het kabinet dat jongeren via maatschappelijke projecten en activiteiten kunnen bijdragen aan een sterke en betrokken samenleving.

De masterclass vindt plaats op maandag 29 juli van 19.00 tot 21.00 uur bij de Popcentrale in Dordrecht (Noordendijk 148). De masterclass is voor jongeren vanaf 12 jaar. Je dient je vooraf aan te melden door een mail te sturen naar bas@r-newt.nl Wacht niet te lang, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Geef een reactie