ZWIJNDRECHT – Bij Fotogalerie Zwijndrecht is op zaterdagen tot en met 4 maart van 12.30 tot 16.00 uur gratis de expositie ‘Street Walk’ te zien. Het gaat om straatfotografie, waarin de gewone, maar ook de bijzondere dingen van de straat gefotografeerd zijn. De expositie bestaat uit bijna vijftig foto’s in zowel kleur als zwart-wit. (Foto: Karel van de Werken)

Regelmatig trekt een groep van acht leden van de fotoclub er met elkaar op uit. Ze maken beelden van wat er op straat te zien is. Ze fotograferen gebouwen, mensen, straatmeubilair, schaduwen, reflecties. Ook poseren er regelmatig mensen voor foto’s en ontstaan er leuke gesprekjes. De groep fotografeert bijna altijd buiten en is regelmatig in het centrum van Rotterdam te vinden. Ook bezoekt ze markten en festivals zoals Dordt In Stoom, Big Rivers en het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam. De beelden zullen herkenbaar zijn voor de bezoekers, want het is het leven van alledag dat hier vastgelegd is.

De fotogalerie is te vinden aan de Rotterdamseweg 126 in Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). Iedereen is welkom. Elke zaterdag zijn er leden van de groep aanwezig voor een rondleiding of een toelichting op de foto’s.