Cultuur

reageer als eerstza 27 apr 2019

Terug naar de jaren tachtig met Baantjer!

DORDRECHT – Het filmpanel zag deze week de actiefilm/thriller Baantjer het begin. Een film van eigen bodem die zeer in de smaak viel. Net als de horrorfilm The Curse of La Llorona.

In The curse of La Llorona volgen wij Anna Garcia die bij de kinderbescherming werkt. Als Anna een melding krijgt van problemen bij een bekende van haar wil ze direct actie ondernemen en de twee jongens van het gezin in veiligheid brengen. Als deze veiligstelling helemaal verkeerd afloopt en de jongens worden omgebracht, krijgt Anna de schuld in de schoenen geschoven door de moeder van de jongens. Anna die zich van geen kwaad bewust is gaat verhaal halen en komt erachter dat er iets meer gaande is dan de verwachte mishandeling. Zij ontdekt dat iets bovennatuurlijks achter deze rare omstandigheden schuilt, gaat op onderzoek uit en bevindt zich ineens in een wereld ver van de realiteit af en moet de hulp inroepen van wat onorthodoxe types. In deze film die zeker past in ‘The Conjuring Universe’ krijgen we behoorlijk veel goed in elkaar gezette scenes die je absoluut in spanning houden en inhaken op andere films binnen dit universum. Het lijkt daarmee dat ook dit universum voor ons nog wat in petto heeft in de nabije toekomst! (William Clement)

Het is druk in de zaal. Zijn het allemaal Baantjer-fans die op een doordeweekse avond naar Kinepolis zijn gekomen? Hopelijk niet met de verwachting een film in de trant van Nederlands populairste krimiserie te zien. Natuurlijk, ook nu is er een moord, een onderzoek en een onthulling maar Baantjer het begin zit in een heel wat flitsender jasje. We gaan terug in de tijd. Naar de jaren tachtig, de kroning van prinses Beatrix. Jurre de Cock, van Urk, (Waldemar Torenstra) meldt zich op Bureau Warmoesstraat voor zijn eerste werkdag. Gekoppeld aan Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) kan hij meteen vol aan de bak. Een lijk in de gracht, krakersrellen, een koninklijke plechtigheid, een lading coke. Heel wat zaken zijn in de film aaneen geregen. Gewoon je koppie erbij houden! Alle grondstoffen voor een lekkere film van eigen bodem zijn aanwezig. Een pakkende achtervolging, komische noten, een zwoele nacht, foute gasten en een rechtvaardige rechercheur. Sterk acteerspel tegen een treffende achtergrond! (Hesper Romijn)

Wekelijks een recensie van de nieuwste filmrelease(s). Bioscoop Kinepolis maakt het mogelijk door het Dordt Centraal Filmpanel uit te nodigen voor de (voor)premières.

Geef een reactie