Cultuur

reageer als eerstza 9 sep 2017

Tien jaar Bachorgel

DORDRECHT – Het is al weer tien jaar geleden dat het Bachorgel van de Grote Kerk in gebruik werd genomen. Op woensdag 27 september wordt dat jubileum gevierd met de uitvoering van Bach’s Grote Orgelmis.

Het instrument heeft inmiddels de harten van veel luisteraars veroverd. Tal van organisten uit binnen- en buitenland hebben zich lovend uitgelaten over de kwaliteiten van dit unieke instrument. Aan het feestelijke concert wordt medewerking verleend door het Drechtsteden Bachkoor onder leiding van Nico van der Meel. Het orgel wordt bespeeld door stadsorganist Cor Ardesch. Aanvang: 20.00 uur, toegang: 8 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Ook zijn de cd’s, waarop Cor Ardesch het Bachorgel bespeelt, verkrijgbaar. Voor deze gelegenheid wordt de dubbel/cd, met daarop Bach’s Orgelmis en onder ander de beroemde Toccata en Fuga in d voor een gereduceerde prijs van 20 euro aangeboden.

Masterclass

Op maandag 9 oktober wordt in het kader van het jubileum een masterclass gegeven door Cor Ardesch rondom de koralen uit het Orgelbüchlein van J.S. Bach. Deze masterclass is gratis toegankelijk. Aanmelden kan als speler, waarbij dan één of meerdere koralen dienen te worden voorbereid, of als toehoorder. Dat kan via www.corardesch.nl/nieuws.

 

 

Geef een reactie