Cultuur

reageer als eerstvr 6 okt 2017

Toonkunstkoor zingt Willem Kes

DORDRECHT – Het Toonkunstkoor Dordrecht geeft zaterdag 7 oktober met de Dordtse Orchest Vereeniging een concert zoals dat in 1883 ook in de Grote Kerk geklonken heeft. Het historische concert was toen samengesteld en stond onder leiding van de Dordtse componist, dirigent en violist Willem Kes. Kes leefde van 1856 tot 1934 en was eerste dirigent van het Concertgebouworkest van Amsterdam. Biograaf van Kes, Rob Landman, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de totstandkoming van het uit te voeren programma van 7 oktober. Op dit programma staan naast werken van de Dordtse componist ook werken van Beethoven, Brahms en Bach.

Het concert wordt begeleid door het Ophelia Trio en Stadsorganist Cor Ardesch en staat onder leiding van de beide dirigenten: Yvonne Peters en Dick Verhoef. Het concert begint om 16.00 uur en de entree is 10 euro.

Overigens zoekt het Toonkunstkoor versterking. Belangstellenden zijn welkom om vrijblijvend een repetitie op woensdagavond bij te wonen. De repetities zijn in de Trinitatiskapel en beginnen om 19.30 uur. Aanmelden hiervoor kan via info@toonkunstkoordordrecht.nl.

Geef een reactie